Veelgestelde vragen 

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt voor je op pad gaat. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we weten het antwoord vast wel!

Moeten mijn ouders de tent opzetten?

Nee dat zou onhandig zijn. We staan namelijk beide nachten op een andere plek (en beide keren niet in Dwingeloo zelf), en dan zouden ze de hele weg achter je aan moeten lopen. Je zet dus beide keren zelf je tent op, en je breekt hem de volgende ochtend weer af. Als je slim bent oefen je dit al een keer thuis. Als het niet lukt: geen probleem, wij zijn er altijd bij om je te helpen, en we hebben nog nooit een tent niet overeind gekregen!

Moet ik alles zelf tillen? 

Je hoeft niet alles wat je meeneemt op HIT zelf te tillen. Op de ‘wat neem je mee‘ pagina staat wat je in ieder geval mee moet nemen voor overdag. Alles wat je nog meer hebt (tent, slaapzak etc) doe je in een grote tas die je inlevert bij onze aanhanger. Die tillen wij voor je! Je mag meer tillen dan je dagspullen als je wil, maar niet teveel, want dat is niet goed voor je. Bij ‘wat neem je mee’ kan je ook zien hoeveel jij mag tillen. 

Ik gebruik medicijnen, kan ik wel mee?

Ja hoor, je kan gewoon mee. Ook als je medicijnen gebruikt die op een bepaalde tijd ingenomen moeten worden, of die gekoeld moeten blijven. Daar hebben we een oplossing voor. Geef het wel even aan bij je inschrijving, en stuur een mailtje naar juniorzwerfhike@gmail.com met de bijzonderheden (dus of je ze zelf bij je hebt of wil dat wij ze beheren, wanneer, hoeveel etc.). 

Slapen we alleen in het bos?  

Nee. Je loopt alleen met je koppel of troppel (of met een paar koppels als je dat gezellig vindt), maar iedereen gaat naar hetzelfde overnachtingsterrein. We avondeten en slapen hier met z’n allen. 

Is er ook een avondprogramma?

We doen elke avond een spel, en meestal ook een kampvuur. Je mag hieraan meedoen, maar als je moe bent en je wil vroeg gaan slapen mag dat natuurlijk ook. Laat het wel even weten als je je tent in duikt, anders zijn we je kwijt. 

Moet ik helemaal zelf met die brander?

Nou, helemaal zelf… Ja, maar we zijn er wel altijd bij als je met je brander aan de slag gaat (sterker nog: zonder ons mag het ook niet). Ook hier is het slim als je het van te voren een keer hebt geoefend, maar wij zijn altijd in de buurt om je te helpen, en we houden toezicht als je iets aan het koken bent.