Koken en eten

Als je drie dagen een hike loopt wil je goed eten, maar tegen de tijd dat je aankomt wil je er geen uren op hoeven wachten.  Je eten moet dus makkelijk te bereiden zijn, niet te lang duren om te koken, en jullie moeten het natuurlijk lekker vinden! 

 

Wat heb je nodig (en hoe kom je eraan)?

Op zaterdag heb je eten voor onderweg nodig tussen de opening en het avondeten.  Sommige scouts eten nog een broodje onderweg, anderen hebben genoeg aan snoep.  Zaterdagavond maken jullie samen zelf het eten wat je meegenomen hebt, op je eigen brander. Als je hulp nodig hebt met je brander dan kan dat natuurlijk. Sommige scouts maken hele driegangen menu’s, anderen warmen een bak macaroni of nasi van thuis op. Het ligt er helemaal aan waar jullie zin in hebben! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een hikedag vermoeiend kan zijn (dus niet te weinig, en niet te ingewikkeld als jullie geen Master Chef zijn), het vermogen van je brander (pannenkoeken op een klein brandertje is geen goed idee), en dat het iets is wat je allemaal lust en niet allergisch voor bent uiteraard. 

 

Voor zondag en tot aan de sluiting op maandag krijg je al het eten (brood, fruit, warm) van ons. Als je lief doet krijg je misschien zelfs wel een paaseitje. 🙂