Je kan natuurlijk een pak kant-en-klare pannenkoeken kopen, maar als je een wat uitgebreidere maaltijd wil, die toch ook zo klaar is (je kan ze eventueel ook eerst thuis maken, en warmt/bakt ze op hike op): probeer eens één van deze recepten:

Spaghetti met salami
Nasi met kip
Mexicaanse fondue
Wraps
Couscous met droge worst

Spaghetti met salami

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • 1 pakje tomaten saus
  • 1 (of meer of minder naar keuze) salamiworst
  • 1 blik artisjokharten of 1 gele paprika
  • eventueel geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Na het koken afgieten en wat olie of boter erbij doen.
  3. Voeg de tomatensaus toe.
  4. Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren. Voeg deze bij de saus en verwarm alles of, in geval van paprika, eerst paprika bij de spaghetti en dan de saus.
  5. Snijd de salami in repen of blokjes en voeg deze als laatste toe aan de saus.
  6. Als het lekker warm is, schep het dan op en doe er eventueel nog wat kaas over.

Nasi met kip

Ingrediënten

  • 100 tot 125 gram snelkookrijst per persoon
  • 1 of 2 kipfilets
  • Olie of boter
  • Nasi- of bamigroentenmix (gedroogd of vers)

Voorbereiding thuis

  1. Bak de filet thuis aan en bewaar deze in een folie, anders blijft de filet niet goed.

Bereidingswijze

  1. Kook je de rijst.
  2. Snijd ondertussen je de verse groenten of laat de gedroogde groenten even wellen in een beetje water.
  3. Snijd de kipfilet klein.
  4. De groenten en kipfilet doe je in een pan met hete olie of boter terwijl je rustig blijft roeren.
  5. Als de rijst klaar is, doe je deze bij de andere mix en roert tot de maaltijd klaar is om te smullen.

Mexicaanse fondue

Ingrediënten

  • 1 grote (rode) ui
  • 1 paprika
  • 1 à 2 groene spaanse pepers (ook te vervangen door gewone peper)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • 1 blik tomatenstukjes (netto 400 gram)
  • 250 gram cheddar
  • 1 dl water
  • 1 zak verse gesneden sla

Om te dopen:

  • (stok)brood
  • Tortilla’s
  • Nachochips
  • Stukjes verse groenten, bijvoorbeeld wortel, komkommer of paprika

Voorbereiding thuis

  1. Snijd de ui, paprika en spaanse pepers en hak de knoflook in kleine stukjes.
  2. Verpak dit allemaal lucht dicht en het liefst apart, hierdoor nemen de ingrediënten niet elkaars smaak over.

Bereidingswijze

  1. Bak de uitjes licht aan in de olie.
  2. Voeg vervolgens de paprika, peper, en knoflook toe en laat het even al roerend op het vuur staan.
  3. Strooi het bloem over de groenten en laat het nog een minuut bakken.
  4. Roer 1 dl water door het geheel, breng dit aan de kook en roer het tot een glad mengsel.
  5. Roer de stukjes tomaat met hun vocht erdoor en breng het weer aan de kook.
  6. Zodra het mengsel kookt voeg je langzaam beetjes kaas toe, geef de kaas de tijd om te smelten.
  7. Zodra alle kaas is toegevoegd en gesmolten breng je de fondue op temperatuur, zodra het begint te pruttelen is je eten klaar.
  8. Eet de sla samen met het in de kaas gedoopte brood, chips of groenten.

Wraps

Ingrediënten

  • 1 (klein) blikje maïs
  • 1 (klein) blikje doperwtjes
  • 1 (rode) ui
  • 1 paprika
  • 500 gram gehakt
  • 1 pak tortilla’s (6 stuks)
  • Crème fraîche of zure room
  • Sla in bladen
  • 1 zakje strooi kaas
  • Olie of boter

Voorbereiding thuis

  1. Snijd de ui en de paprika verpak deze het liefst apart van elkaar.
  2. Rul het gehakt en verpak het in folie, zodat je het op hike alleen nog maar op hoeft te warmen, hierdoor weet je zeker dat je op hike goed gebakken vlees eet, want zoals je waarschijnlijk al weet kan het eten van rauw vlees erg slecht voor je zijn.

Bereidingswijze

  1. Doe de ui, het gehakt en de paprika in de pan met hete olie of boter.
  2. Giet de mais en de doperwtjes af en doe het bij de rest in de pan.
  3. Zodra alles verwarmd is smeer je een dun laagje zure room in het midden van de tortilla’s.
  4. Leg hier een blad sla op.
  5. Op de sla doe je vervolgens een beetje gehaktprut en wat strooikaas.
  6. Vouw de tortilla op een dusdanige manier dat je hem kunt eten en geniet!

Couscous met droge worst

Ingrediënten

  • Instant couscous
  • Zakje pastasaus (knorr, honig of huismerk)
  • Zakje gedroogde nasigroenten
  • Droge worst
  • Water (zie de verpakking voor de saus en de couscous voor de hoeveelheden, tel dit bij elkaar op)

Bereidingswijze

  1. Snijd de droge worst in dunne plakjes.
  2. Breng water aan de kook.
  3. Voeg de gedroogde groenten toe en laat even doorkoken.
  4. Zet je vuurtje laag en strooi de couscous in de pan.
  5. Roer dan de sauspoeder erbij.
  6. Breng het geheel nog even zachtjes tegen de kook en draai dan het vuur uit.
  7. Roer de worst door de couscous.
  8. Laat de couscous wellen tot het vocht is opgenomen en de couscous gaar (zacht) is.